Boekworc discussie over 'Paradijs' - Een roman van Nobelprijs winnaar Abdulrazak Gurnah, met een reflectie op kolonialisme, slavernij, thuisloosheid, godsdienst en de kracht van verhalen, aan de hand van het leven en de reis van de jonge Yusuf uit Oost Afrika. woensdag 10 april 2024 in Den Haag.

2404 boekworc paradijs b

10 april 2024 | Paradijs

Auteur Abdulrazak Gurnah (uitgave 2022)

Over het boek

Yusuf, geboren in Oost-Afrika, staat niet lang stil bij de reis die hij gaat maken. Het komt niet in hem op om te vragen waarom hij oom Aziz vergezelt of waarom het vertrek zo plotseling is georganiseerd, of wanneer hij überhaupt terug zal keren. De waarheid is dat zijn ‘oom’ een rijke en machtige koopman is en dat Yusuf aan hem is verpand om de schulden van zijn vader af te betalen.

'Paradijs' is een rijk verhaal verweven met mythes, dromen en Bijbelse en Korantradities, het verhaal van een jonge jongen die opgroeit in een Afrika dat steeds meer gecorrumpeerd is door kolonialisme en geweld.

BoekWorc | woensdag 10 april 2024 | 14:00-16:00 | in Den Haag
contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-----

Over BoekWorc - Boeken worden gekozen en besproken in een vaste deelnemersgroep. Leden organiseren bij toerbeurt een bijeenkomst, in hun kantoor of huiskamer, of online via Zoom. Voor informatie en eerder besproken titels, zie Themagroep BoekWorc

2404 boekworc paradijs

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT