logo nww broodfondsAOV voorziening voor en door leden van NEDWORC, WaterForce, WaterFocus en Ruimteschepper
Ons NWW Broodfonds heeft nu 43 deelnemers, een solide basis met nog ruimte voor enkele nieuwe deelnemers.

De BroodfondsMakers hebben het Broodfonds format geïntroduceerd, een AOV voorziening voor groepen zelfstandigen. De eerste groep startte in 2006. Er zijn inmiddels al 646 broodfondsen met samen 30.000 deelnemers (update mei 2023), en met nog meer broodfondsen in oprichting.

Wie als freelancer werkt, moet hoge kosten maken voor een arbeidsongeschiktheids verzekering (AOV). Veel freelancers zijn daarom niet AOV verzekerd. Als alternatief is er het 'Broodfonds', een solidariteits voorziening waarbij je als groep geld inlegt en beheert. Wordt een van de groepsleden (langdurig) ziek, dan ontvangt hij/zij een schenking uit het fonds, gedurende max. twee jaar. Daarbij volstaat een AOV verzekering die pas na twee jaar uitbetaalt, zodat de premie veel lager is.

Leden van de Vereniging NEDWORC hebben in 2014 samen met water-consultants van Vereniging WaterForce en Coöperatie WaterFocus het NWW Broodfonds opgericht. Ook consultants van Ruimteschepper hebben zich bij dit Broodfonds aangesloten. Sinds maart 2020 is het NWW Broodfonds aangesloten bij de Broodfonds Alliantie, waarin Broodfondsen elkaar onderling financieel kunnen steunen als buffer bij ziekte.


Agenda

  • 14 juni 2023 | NWW Broodfonds deelnemersmiddag, met een korte ALV vergadering en een excursie op boerderij de Groote Voort in Lunteren, met daarna een gezamenlijke maaltijd - lees verder

Contact en informatie
Het NWW Broodfonds heeft nu 43 deelnemers, met nog ruimte voor enkele nieuwe deelnemers. Belangstelling, meedoen? contact Berend ten Brinke, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en download de NWW Broodfonds Flyer (jan.2022)


NWW Broodfonds - Informatie

NWW Broodfonds - Bestuur 2023

  • Bert ten Brinke, voorzitter
  • Berend ten Brinke, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Rikje van de Weerd, penningmeester

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT