Boekworc discussie over 'Beter wordt het niet' van Caroline de Gruyter (auteur, columnist en correspondent vanuit Wenen en Brussel), over vergelijkingen tussen het Habsburgse Rijk en de Europese Unie. Wat kunnen we leren van dit multi-nationale rijk dat zo lang standhield? - maandag 6 december 2021, online via Zoom.

omslag bwhn cg6 dec | Beter wordt het niet - een reis door het Habsburgse Rijk en de Europese Unie

Over het boek: Europeanen klagen graag dat de Europese Unie zo verdeeld is, zo traag en zo zwak. Maar het Habsburgse Rijk was net zo. Tijdrekken, conflicten vermijden, permanent hervormen en compromissen sluiten waren hoekstenen van het Habsburgse bestuur. De keizers gaven vele volkeren, talen en culturen vanuit Wenen een dak boven het hoofd, en dat maar liefst zeshonderd jaar lang. Daar kan de EU, die al even multinationaal is, nog iets van leren. Kan het zijn dat de grootste Europese zwaktes tegelijkertijd een kracht zijn? En dat Europa per definitie alles half doet, en nooit af is?

'Beter wordt het niet' door Caroline de Gruyter (2021); ISBN 978 90 445 4258 5; Uitgeverij De Geus

Download het verslag via de ledensite (login)

BoekWorc discussie | maandag 6 december 2021 | 14:00-16:00 uur | online via Zoom
contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Over BoekWorc - Boeken worden gekozen en besproken in een vaste deelnemersgroep. Leden organiseren bij toerbeurt een bijeenkomst, in hun kantoor of huiskamer. Ivm corona zijn discussies nu online via Zoom. Voor informatie en eerder besproken titels, zie Themagroep BoekWorc

Go To Top