Via Ledenforum zijn ervaringen gedeeld door NEDWORC-leden die betrokken zijn bij Afghanistan. Zowel over recente ontwikkelingen, als over analyses en achtergronden, en onze rol als buitenlander/internationale deskundige. Als vervolg organiseren we een online netwerkavond, waarin we ook zoeken naar parallellen met situaties in andere landen. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

afghanistanONLINE NETWERKAVOND AFGHANISTAN en onze rol in disfunctionele situaties
di 9 nov 2021 | online via Zoom | 19:30-21:00, daarna online netwerkborrel; login 19:15 uur (NL-tijd)

Via Ledenforum zijn onlangs ervaringen gedeeld door NEDWORC-leden die betrokken zijn bij Afghanistan. Zowel over recente ontwikkelingen, als over analyses en achtergronden. Die discussie startte met een vraag van Rina Teeuwen met het voorstel om een netwerkavond te beleggen, om terug te blikken op de voorgaande weken en maanden (en wellicht verder terug in de tijd) en daarnaast de situatie te vergelijken met andere landen en te reflecteren op onze rol als internationale deskundigen en het 'hoe nu verder' (ondersteuning lokale ngo's, vrouwenrechten, etc, etc).

Met de input uit de discussie wordt een netwerkbijeenkomst georganiseerd, op dinsdag 9 november vanaf 19:30 uur (NL tijd). Het wordt een interactieve bijeenkomst, met situatieschets door Rina en discussie / ervaringen delen rond twee thema's. Simon Koolwijk zal de bijeenkomst faciliteren.

Doelen: elkaar herkennen met de frustraties en de ervaringen; discussie over onze rol als consultant/buitenlandse deskundige, en verhelderen van onze rol in de nieuwe context; onderkennen van soortgelijke processen in andere soortgelijke gebieden/ situaties elders.

Kabul rtPROGRAMMA
19:30 - Welkom
19:40 - Situatieschets Afghanistan, door Rina Teeuwen
20:00 - Discussie / World Café rond 2 discussievragen

  1. Disfunctionele situaties: Wat kunnen we als buitenlander/ consultant doen in situaties met disfunctionele regimes? Welke parallellen zien we tussen Afghanistan en andere landen?
  2. Equity: Hoe was de situatie van vrouwen voor de val van het regime? Wat was onze rol in het promoten van equity van vrouwen (en van etnische, religieuze, LGBTIQ community minderheden)? Hoeveel ruimte hebben vrouwen nu? Wat kunnen we nu nog doen in de huidige situatie in Afghanistan?

20:45 - Plenaire terugkoppeling
21:00 - Napraten, online netwerkborrel

ONLINE NETWERKAVOND AFGHANISTAN en onze rol in disfunctionele situaties
- datum: dinsdag 9 november 2021
- tijd: 19:30-21:00 uur, daarna online netwerkborrel; login 19:15 uur (NL tijd)
- locatie: online via Zoom
- organisatie: Rina Teeuwen, Erik Nijland en Simon Koolwijk
- deelnemers: bijeenkomst voor wie betrokken is bij Afghanistan en/of vergelijkbare situaties elders; ook mensen die geen NEDWORC-lid zijn, zijn van harte welkom

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Zie ook Azië groep

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT