Netwerkavond over werken tussen beleid-maken en beleid-uitvoeren: 'Between Shoes and Slippers'. Met Cornélie van Waegeningh (NEDWORC-lid), zij analyseerde dit proces - ons werk als 'in-between professional' - met veel aanknopingspunten voor discussie. Zeer geslaagde hybride bijeenkomst op di 20 sept, met binnenkort een vervolg!

shoes slippers 1

Netwerkavond: Between Shoes and Slippers - professional tussen beleid-maken en beleid-uitvoeren
dinsdag 20 sept 2022 | 19:30-21:00 | 19:00 inloop Kargadoor, Utrecht & online login
door: Cornélie van Waegeningh en Sjaak de Boer

Met 20 deelnemers in de Kargadoor en 20 online deelden we ervaringen en voorbeelden uit ons werk, nav de presentatie door Cornélie. Uit de discussie oa "Laat je stem horen als de praktijk niet matcht met de theorie, met de verwachtingen vooraf en te strakke beleidsregels" en "Pleidooi voor het opbouwen van vertrouwen en een gemeenschappelijke basis, en daarvoor voldoende tijd te maken / nemen." De uitdaging is om de politiek duidelijk te maken dat er zoveel meer gebeurt dan in het beleid was uitgedacht. Het bereikte doel kan anders zijn dan in het beleid destijds gepland was. De samenleving is niet te vatten in protocollen, dat is de complexiteit van de 'tussenruimte'.

We gaan dit een vervolg geven. Er komt in elk geval een volgende discussie bijeenkomst, en een aantal mensen gaat verder met dit thema aan de slag, om bijv ervaringen en inzichten te bundelen in een artikel. Meedoen? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download: presentatie 'Between Shoes and Slippers'

- - -

2209 shoes slippers 8a

2209 shoes slippers 10a

2209 shoes slippers 6a

2209 shoes slippers 1a

2209 shoes slippers 2a

- - -

In internationale samenwerking gebeurt op lokaal niveau vaak iets anders dan door donoren in beleid is vastgesteld. Dat is niet vreemd, want hier zit een grote ruimte tussen. Cornélie van Waegeningh (NEDWORC-lid) deed onderzoek naar professioneel werk in deze tussenruimte, die zij aanduidt als ‘space between shoes and slippers', de ruimte tussen beleid-maken en beleid-uitvoeren. Dit onderzoek is mede gebaseerd op haar eigen ervaring in OS en veel gesprekken met collega's.

Haar onderzoek laat zien hoe de in-between professional (die zij beleidsvoerder noemt) in reflectieve en normatieve werkpraktijken zoekt naar antwoorden om goed werk te kunnen afleveren, in situaties die donor-beleid en samenhangende modellen niet hebben (kunnen) voorzien. Het gaat om een andere vorm van professioneel werk dan we uit boekjes leren; werk dat verdient om gehoord te worden.

Netwerkavond met presentatie door Cornélie, discussie in deelgroepen, en veel eye-openers voor ons eigen werk.

shoes slippers 3

Programma
- 19:00 uur - inloop met koffie en thee (online login vanaf 19:00 uur NL-tijd)
- 19:30 uur - aanvang, presentatie Cornélie
- 20:15 uur - discussie in groepen, met plenaire terugkoppeling
- 21:00 uur - afronding en napraten met netwerkborrel

Organisatie: Cornélie van Waegeningh en Sjaak de Boer, ism Marian Marseille en online facilitator Simon Koolwijk

Locatie: de grote zaal van de Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht (op loopafstand van Utrecht CS). Online deelnemers via Zoom.

Ook niet-leden waren van harte welkom. Deelname gratis, maar vooraf aanmelden gewenst ivm de zaal en de organisatie.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT