Boekworc discussie over de aanpak van klimaatverandering, nav 'Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw' van auteur Tim van Hattum. "Veel oplossingen om klimaatverandering aan te pakken zijn al beschikbaar, als we onze samenleving weer in balans brengen met de natuur. Dus samenwerken met de natuur én daarbij op grote schaal slimme technologie inzetten." | 15.03 Boekworc discussion 'Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw'

omslag only planet15.03 | 'Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw'
[ English below ]

Boek van auteur Tim van Hattum, WUR onderzoeker en publicist (2022)

Tim van Hattum beschrijft 'zeven natuurlijke routes' naar een hoopvolle toekomst voor onze planeet, de 'only planet' die we hebben: Het is tijd voor actie en het goede nieuws is dat de meeste oplossingen om klimaatverandering aan te pakken al beschikbaar zijn. De belangrijkste oplossing is om onze samenleving meer in balans te brengen met de natuur. Als we beter gaan samenwerken met de natuur én op grote schaal slimme technologie inzetten, ziet onze toekomst er weer hoopvol uit. Dit boek beschrijft voorbeelden wereldwijd en laat zien dat die transitie al volop in beweging is.

De focus ligt grotendeels op de techniek, en op een verhalende stijl met veel eigen ervaringen. Dat maakt het soms minder sterk, maar zeker hoopvol en inspirerend.

Download: verslag discussie (login)

BoekWorc discussie | woensdag 15 maart 2023 | 14:00-16:00 | Wageningen
contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-----

Over BoekWorc - Boeken worden gekozen en besproken in een vaste deelnemersgroep. Leden organiseren bij toerbeurt een bijeenkomst, in hun kantoor of huiskamer, of online via Zoom. Voor informatie en eerder besproken titels, zie Themagroep BoekWorc

-----

Boekworc discussion: 'Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw'
Wednesday, 15 March 2023 | 14:00-16:00 | Wageningen NL

This book is only available in Dutch. It tackles the challenges of climate adaptation and indicates seven solution pathways. Central focus is: most solutions are already available, by respecting nature, working with nature and using smart technologies. We only have one planet, so we have to act now. This book shows how, with inspiring examples of the transition already taking places, and invites readers to join in.

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT