Welke Gender Mainstreaming strategie is effectief in te zetten in een specifieke situatie? en #HOEdan? Webinar-training door Thera van Osch, NEDWORC-lid en gender expert, op donderdag 28 april vanaf 19:00 uur (NL-tijd).

liberia to

GENDER training-webinar: Gender Mainstreaming - strategies and skills
donderdag 28 april 2022 | 19:00-21:00 (NL-tijd) | online via Zoom

De recente ledensurvey ter voorbereiding op deze Gender training heeft veel suggesties opgeleverd. Aan de hand van de resultaten is gekozen voor een training gericht op 'Gender Mainstreaming, knowing the main strategies and getting skills for effective use of these strategies'. De training wordt gegeven op donderdag 28 april 2022 van 19:00-21:00 uur (NL-tijd), online via Zoom. Deelname is gratis.

Het programma is vooral gericht op het 'HOE' en heeft de volgende onderdelen:
1. Korte inleiding over: Wat verstaan we onder 'gender mainstreaming'? (30 minuten)
2. Welke strategieën kun je toepassen in verschillende situaties? (30 minuten)
3. Oefening in strategisch denken in subgroepen: je krijgt verschillende situaties voorgelegd, welke strategie (of een combinatie van strategieën) kies je? (30 minuten)
4. Feedback in de plenaire groep (15 minuten)
5. Rondje Vraag en Antwoord over concrete punten (incl. vragen uit de chat), en sluiting. (15 minuten)

Mensen die deelnemen aan het webinar krijgen ook een E-book over 'Gendermainstreaming in International Partnerships' en een ‘Tool on strategies to promote gender equality'.

Het webinar is in het Engels en wordt verzorgd door Thera van Osch (NEDWORC-lid, ontwikkelingseconoom en gender expert) samen met haar collega Margherita Sofia Zambelli.

 

nutrition to

logo OQ- - -
Thera van Osch (NEDWORC-lid) is ontwikkelingseconoom en gender expert, en oprichter/directeur van OQ Consulting. Zij heeft de afgelopen 10 jaren gender trainingen verzorgd voor meer dan 2000 stafmedewerkers van de Europese Commissie, de Raad van Europa, VN Organisaties en bilaterale organisaties, alsmede voor meer dan 500 studenten van Academische instellingen en andere organisaties. Ze biedt nu een gratis gender training aan voor NEDWORC-leden.

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT