NICC is bezig 70 jaar OS in beeld te brengen, met oa tijdlijnen en doorzoekbaar archiefmateriaal. Welke inzichten geeft dit? En hoe kun je daar zelf aan bijdragen? NEDWORC Webinar ism NICC, met groepen rond 3 tijdlijnen, op woensdag 22 september 2021.

NEDWORC Webinar: NICC - 70 jaar OS in beeld gebracht

woensdag 22 sept 2021 | 19:30-21:00 uur | online

NICC tijdlijn 70jrOSNEDWORC organiseert een webinar ism platform NICC, Netherlands International Cooperation Collection, over hun activiteiten om de geschiedenis van 70 jaar OS in beeld te brengen. Hoe doen zij dat? Welke inzichten geeft dit? En hoe kunnen NEDWORC-leden en anderen hier een bijdrage aan leveren?

NICC is in 2017 ontstaan vanuit de behoefte van een aantal betrokkenen om de geschiedenis van 70 jaar OS in beeld te brengen, op een toegankelijke en visuele wijze. In het begin ging het om het categoriseren van artikelen en materialen, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de initiatiefnemers; die collectie staat nu op een doorzoekbare website.

Die website wordt nu uitgebreid met tijdlijnen, waarin de veranderingen in inzichten, ervaringen en geleerde lessen per sector worden weergegeven. De eerste tijdlijnen staan al online, andere tijdlijnen worden uitgewerkt. Dit is een project ism BuZa, ISS en anderen, waaronder de Canon van Nederland.

NICC werkt samen met thema-experts aan deze serie tijdlijnen over prominente onderwerpen uit de internationale samenwerking. De tijdlijnen vormen een overzicht van de veranderingen die rondom het betreffende thema hebben plaatsgevonden. Interviews, collectie materiaal en video’s vormen de basis. Wie ideeën of aanvullingen heeft voor een tijdlijn, kan contact opnemen met het NICC. In ontwikkeling zijn oa tijdlijnen over gender, voedsel, Fair Trade en 70 jaar Ontwikkelingssamenwerking.

WEBINAR PROGRAMMA
Na de inleiding door Loukie Levert (voorzitter NICC) vormen we 3 subgroepen rond de tijdlijnen:
A - landbouw en voedsel - olv Monique Calon (NICC)
B - water en sanitatie - olv Sjef Ernes (NICC)
C - vrouwen, vrede en veiligheid - olv Joke Oranje (NEDWORC en NICC)

Organisatie
Marion Eeckhout, Loukie Leverts en facilitator Simon Koolwijk

Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie NICC
NICC - Netherlands International Cooperation Collection

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT