leerpadProfessionalisering is een van de speerpunten van de vereniging; kennisdelen en je capaciteiten als deskundige en consultant blijven ontwikkelen. Werkgroep Professionalisering (WEP) organiseert activiteiten voor en door leden, met oa. workshops, leergroepen, intervisie en het pakket Quality Consultancies.

Professionalisering
De Werkgroep Professionalisering (WEP) is door het bestuur ingesteld om ‘beleid te bevorderen en activiteiten te ontwikkelen die bijdragen aan een permanente ontwikkeling en deskundigheid van NEDWORC leden, als professional in het veld van internationale samenwerking, ontwikkelingssamenwerking en-hulpverlening’ - aldus het mandaat van de WEP.

Activiteiten
De WEP richt zich op capaciteitsontwikkeling en kennisdelen, theoretisch en praktisch. Concrete activiteiten die de WEP organiseert of ondersteunt zijn:

  • Learning communities, ofwel leergroepen: de Learning Community Evaluaties (LCE) en de Learning Community Organisatie Ontwikkeling (LCOO)
  • Capaciteitsontwikkeling van consultants d.m.v. NEDWORC zelf-assessment tool Quality Consultancies: dit pakket is door enkele WEP-leden ontwikkeld. Regelmatig worden workshops georganiseerd over componenten van dit pakket, bijvoorbeeld over 'Ondernemerschap & Marketing als consultant'. Het pakket kan ook individueel gebruikt worden (login).
  • Intervisie: tijdens bijeenkomsten van de learning communities en via Skype voor NEDWORC leden met een lang contract in het buitenland.
  • Proeverij oftewel 'workshops om te proeven' aan methodes, ontwikkelingen, e.d. van anderen. Dit wordt meestal gekoppeld aan de jaarlijkse ALV in mei.
  • Workshops over uiteenlopende thema's: zie Nedworc agenda.

Belangstelling om lid te worden van de WEP kerngroep?
Heb je interesse in en/of ervaring met leren en kennisuitwisseling, en heb je er plezier in om samen met anderen workshops en andere activiteiten te organiseren, en initiatieven te ontwikkelen gericht op capaciteitsontwikkeling van collega-consultants? Dan is WEP lidmaatschap misschien iets voor jou. We horen het ook graag als je een idee hebt voor een workshop of een andere activiteit.

Contact
WEP kerngroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (WEP contactpersoon) en Rina Teeuwen
Sonja van der Graaf heeft haar taken als coördinator overgdragen aan Marjo - Sonja bedankt voor je inzet!

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT