Workshop mmv Remco Mur (KIT) over theoretische kaders van Theory of Change en Logframe. Hoe vullen beide modellen elkaar aan?

evaluation2

Theory of Change en Logframe - verschillen, overeenkomsten en complementariteit
Steeds vaker worden consultants bij Planning, Monitoring & Evaluatie opdrachten geconfronteerd met Theory of Change (ToC). Soms in plaats van Logframes, soms naast eerder uitgewerkte Logframes. Tijdens de LCE bijeenkomst van 23 mei zochten we naar verschillen, overeenkomsten en complementariteit van ToC en Logframe, mmv Remco Mur (senior advisor en M&E specialist KIT).

De ToC helpt ontwikkelingswerkers een project te concipieren en in context te zetten. Terwijl Erica Wortel faciliteerde, gaf Remco Mur ons zijn visie op deze relatief nieuwe manier van werken.

In een goedgevulde Kargadoor-werfkelder (een mens of 20) bespraken we de gevolgen voor projectontwerp, -uitvoering en -evaluatie. En ook belangrijk: we vergeleken veelvuldig de merites van ToC met die van het Logframe. Het logframe is immers hèt projectrecept dat velen van ons met de paplepel ingegoten kregen. Al met al hadden we een nuttige middag waar de verschillende aspecten van de ToC op een rijtje werden gezet en doordacht.

Meer informatie over Theory of Change:

  • Powerpoint presentatie: contact facilitator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Totaal ToC concept: download het HIVOS handboek, Theory of Change | Hivos ToC guidelines

LCE - Workshop Theory of Change versus Logframe
dinsdag 23 mei 2017 in de werfkelder van de Kargadoor, Utrecht

 

20170523 LCE RM20170523 LCE 220170523 LCE 320170523 LCE 4

 


Leergroep Evaluaties (LCE) komt regelmatig bij elkaar in Utrecht. Centraal staat kennis en ervaring delen, en onderling leren van elkaars inzichten. Deelnemers leggen elkaar een intervisie-casus en actuele evaluatie thema's voor - lees verder

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT