2310 fms oekraine

FMS Politiek Café: Solidair met Oekraïne
do 19 okt 2023 | 19:30-21:30; inloop 19:00 | Haagse Hogeschool, Den Haag

Mmv Tweede Kamerlid Kati Piri, Oekraïense diaspora-activist Lyudmyla Lisovska, professor André Gerrits, OSINT-expert Marijn Markus, historicus Nicolaas Kraft van Ermel, en vele anderen.

Op een kleine drie uur vliegen van Nederland woedt nog steeds een bijzonder wrede oorlog - de Russische invasie van Oekraïne. Na anderhalf jaar oorlog wordt de steun voor de Oekraïense strijd in Nederland nog steeds breed gedragen. Vanuit verschillende landen in het westen lijkt de druk op steun voor Oekraïne echter toe te nemen. In dit politieke café bespreken we het belang van de Nederlandse en Europese steun aan Oekraïne, ook met het oog op de toekomst. Wat zijn de grootste uitdagingen, met verkiezingen in Nederland en Europa in het verschiet?

We belichten de situatie in twee panels:

  • De ervaringen vanuit het Oekraïense maatschappelijk middenveld na anderhalf jaar oorlog:
    - Wat zijn de gevolgen, zowel voor de diaspora als in het land zelf? Waarom is het zo belangrijk dat de steun vanuit Europa sterk blijft ten tijde van deze wrede invasie?
  • Blijvende steun en solidariteit, vanuit Nederland en Europa:
    - Welke aspecten van steun zijn nu nog onderbelicht? Wat heeft de rol van Nederland als voorloper van steun betekend? Wat zijn de uitdagingen voor het  Oekraïense EU-lidmaatschap en hoe blijven we in de EU zelf de strijd van Oekraïne eendrachtig steunen?

Informatie
FMS | Politiek café: Solidair met Oekraïne

- - -

FMS

 

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT