2311 fms afrikadag

Afrikadag 2023: Climate Justice
zaterdag 18 nov 2023 | Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

De Afrikadag wordt dit jaar georganiseerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Samen met activisten, politici en experts uit Afrika en Europa gaan we met elkaar in gesprek over de urgente zoektocht naar Climate Justice, en bespreken we de sociaal economische gevolgen van klimaatverandering.

Een brede ‘climate justice’ beweging in Afrika eist actie voor rechtvaardig klimaatbeleid. Hoe kunnen wij in Europa en Nederland onze verantwoordelijkheid nemen en luisteren naar deze oproep? Hoe gaan we daadwerkelijk een eerlijker beleid maken? Maar ook: wat kunnen we leren van mensen in Afrika die op allerlei manieren bezig zijn om zichzelf, hun gemeenschappen en het milieu te beschermen?

Op zaterdag 18 november 2023 laten we je deze kant van Afrika zien. De uitdagingen, maar ook de ontwikkelingen en veel Afrikaanse cultuur, muziek, films en eten. Samen met activisten, politici en experts uit Afrika en Europa gaan we via workshops en debatten in gesprek over een nieuwe samenwerking. Op basis van gelijkwaardigheid en klimaatrechtvaardigheid.

Save the date: noteer zaterdag 18 november alvast in je agenda! en houd www.afrikadag.nl in de gaten voor het programma en de kaartverkoop.

Informatie
Afrikadag 2023

FMS

 

afrikadag

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT