Boekworc discussie over keerpunten in de geschiedenis, aan de hand van 7 cases beschreven en geanalyseerd in 'Omwenteling - hoe staten omgaan met crisis en verandering' van auteur Jared Diamond.

omslag nieuwe wereldorde'Omwenteling - hoe staten omgaan met crisis en verandering'
Jared Diamond | 2019 | Uitgeverij Spectrum

Download verslag boekbespreking (login).

Recensie geschiedenis-winkel.nl:

"Keerpunten in de moderne geschiedenis als basis voor de actualiteit. In zijn eerdere boeken onderzocht Jared Diamond hoe beschavingen opbloeien en hoe ze ten onder gaan, maar nu richt hij zijn aandacht op de verbazingwekkende veerkracht van landen in crisis. En op de landen die hierin tekortschieten. In deze gedetailleerde en deskundige beschouwing onderzoekt Diamond zeven landen die rampspoed te boven zijn gekomen door middel van een proces van zelfreflectie en aanpassing, en verkent hij hierin de patronen die aan de basis liggen van hun herstel. Of het nu om de Sovjetinvasie in Finland, het Indonesische crisisjaar onder Soekarno of de heropbouw van Duitsland gaat, Diamond weet steevast op vakkundige wijze de keerpunten aan te wijzen en grondig te analyseren. Ook richt hij zijn blik op de toekomst: zijn landen wereldwijd op weg naar politieke ondergang of kunnen we nog lering trekken uit het verleden?"

Jared Diamond is evolutionair bioloog, fysioloog en biogeograaf, en werkt als hoogleraar geologie aan de UCLA in Californië.

Dit boek is in het Engels beschikbaar onder de titel 'Upheaval'

BoekWorc discussie, maandag 20 januari 2020 | 14:00 uur in Amsterdam
contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Over BoekWorc - Boeken worden gekozen en besproken in een vaste deelnemersgroep. Leden organiseren bij toerbeurt een bijeenkomst, in hun kantoor of huiskamer. Voor informatie en eerder besproken titels, zie Themagroep BoekWorc

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT