Boekworc discussie over corruptie en witwassen, naar aanleiding van 'Moneyland' van auteur Oliver Bullough.

omslag nieuwe wereldorde‘Moneyland - Een zoektocht naar het verborgen geld van de superrijken en multinationals’
Oliver Bullough | 2019 | Uitgeverij Thomas Rap

Login voor het verslag van de discussie over dit boek.

"Hij volgt de geldsporen en komt terecht in wat hij Moneyland doopt (eveneens de titel van het boek), een virtuele wereld van brievenbusmaatschappijen, belastingontwijking en paspoorten op bestelling. Bullough ontrafelt een cynisch systeem bestierd door westerse juristen en bankiers, die kleptocraten en criminelen helpen gestolen geld te verbergen, terwijl de superrijken hun legale vermogens afschermen voor de belastingdienst. Uiteindelijk stroomt alles naar jachten en vastgoed in steden als Londen, New York of Miami... Zonder Moneyland geen grootschalige corruptie, stelt de auteur, die de halve wereld overvloog om het virtuele domein van machthebbers en miljardairs in kaart te brengen. „Wij in het Westen zien corruptie graag als buitenlands probleem, maar het wortelt net zo goed in New York, Londen en Amsterdam.”
Uit een NRC interview met de schrijver, zie NRC.nl | Grootschalige corruptie is ook ons probleem

Argos recensent Marc Chavannes bespreekt het net vertaalde boek Moneyland, een zoektocht naar het verborgen geld van de superrijken en de multinationals van de Britse onderzoeksjournalist Oliver Bullough.
Luister de Argos postcast, VPRO | Argos | speel ~ de boeken ~ Moneyland

BoekWorc discussie, dinsdag 5 november 2019 | 14:00 uur in Wageningen
contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Over BoekWorc - Boeken worden gekozen en besproken in een vaste deelnemersgroep. Leden organiseren bij toerbeurt een bijeenkomst, in hun kantoor of huiskamer. Voor informatie en eerder besproken titels, zie Themagroep BoekWorc

 

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT