Impactgericht werken krijgt steeds meer aandacht, en Partos heeft een 'Impactwijzer' samengesteld met een uitgebreid overzicht van beschikbare tools. Wat betekent 'impact gericht werken' voor organisaties? en hoe kunnen we (Nederlandse) organisaties ondersteunen met onze OS/IS expertise?

resultaatgericht werkenIn maart organiseerden Partos en Goede Doelen NL het Impact Event 2019 (www.impact-challenge.nl). Verona Groverman en Erica Wortel waren vanuit de LCE aanwezig en delen op 27 juni de highlights. Wat is 'impact gericht werken en wat betekent dit voor organisaties? Hoe kun je de 'Impactwijzer' gebruiken? en welke expertise hebben Nedworc-leden te bieden aan (Nederlandse) organisaties?

Impact Event 2019
Tijdens het Impact Event 2019 werden nieuwe inzichten gedeeld, en de uitdagingen werden besproken waar de sector en de organisaties voor staan. Conclusie was oa dat impact gericht werken duidelijk centraal staat voor een aantal Nederlandse organisaties. Sommigen hebben de Impact Principles al ondertekend. Planning, Monitoring & Evaluatie zijn en blijven voor veel organisaties lastige onderwerpen waar ze graag ondersteuning bij zouden willen hebben.

Impactwijzer
Daarnaast is in opdracht van Partos en Goede Doelen NL de 'Impactwijzer' ontwikkeld met allerlei tools om binnen/met organisaties aan impact te werken. Het is een helder en compleet pakket, met veel informatie over - voor velen van ons bekende - tools. De Impactwijzer richt zich minder op het doorzetten van impactgericht werken en veranderingen binnen organisaties zelf.

Impactwijzer - Een praktische handleiding ‘impactgericht werken’ voor goede doelen.
Impactgericht werken helpt organisaties om hun impact te vergroten en beter zichtbaar te maken. Op deze site vind je informatie over een impactgerichte manier van werken bij het plannen, uitvoeren en evalueren van je activiteiten en over het creëren van een impactgerichte organisatiecultuur.

Themamiddag Impactgericht werken
Deze onderwerpen zijn interessant voor wie werkt in evaluatie en/of organisatie ontwikkeling. Daarom organiseren LCE en LCOO een gezamenlijke middag over:
- De Impact Challenge en de Impactwijzer: waarom de focus op impact gericht werken, en wat betekent dit voor organisaties?
- Hoe zouden we - Nederlandse - organisaties kunnen ondersteunen met onze OS/IS expertise en ervaring?
- Hoe kunnen we als Nedworc leden beter in beeld komen bij Nederlandse organisaties?

Impactgericht werken en de nieuwe Impactwijzer

  • datum: donderdag 27 juni 2019
  • tijd: 14:00-17:00 uur
  • locatie: werfkelder Kargadoor, Utrecht
  • deelname: gratis voor Nedworc-leden en andere belangstellenden

Contact: Thea de Jager, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Erica Wortel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT