Boekworc discussie over China en de nieuwe wereldorde nav het nieuwe boek van Rob de Wijk. In april werd een ander boek over China besproken, geschreven door de Chinese auteur Yuen Yuen Ang.

omslag nieuwe wereldorde'De nieuwe wereldorde - Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt' Rob de Wijk | 2019 | Uitgeverij Balans

Download (login ledensite)
Verslag van de boekbespreking op 2 juli 2019 in Den Haag

Over het boek
"Rob de Wijk betoogt dat de Chinese wereldorde eraan komt. Als de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet de droom van de Chinese president Xi zijn uitgekomen: China als leider van de wereld. Rob de Wijk legt uit dat deze droom werkelijkheid wordt als China koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie. De revolutie die gaat over Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence. Als gevolg hiervan gaat de Westerse wereldorde met zijn democratie, vrijemarkteconomie, internationale recht, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Wat betekent dit voor ons? En is het tij nog te keren?"

Ander boek over China
Boekworc besprak in april 'How China escaped the poverty trap' van auteur Yuen Yuen Ang. Zie hier voor die boekbespreking (login).


Over Boekworc - Boeken worden gekozen en besproken in een vaste deelnemersgroep. Leden organiseren bij toerbeurt een bijeenkomst, in hun kantoor of huiskamer. Voor informatie en eerder besproken titels, zie Themagroep Boekworc

TPL_JOOSTRAP_GOTOP_TEXT