'Sensemapping' is een evaluatie methodiek, die kwantitatief en kwalitatief onderzoek verenigt. Wat zijn de ervaringen met deze methode?
Leergroep Evaluaties (LCE) organiseerde een middag over Sensemaking
Bob van der Winden en René Roemersma vertellen over hun ervaringen met Sensemaker binnen een media/gender project in DR Congo.
De ‘Sensemapping’ aanpak is een hybride methodiek, die kwantitatief en kwalitatief onderzoek verenigt en dat verbindt met de sterke kanten van Most Significant Change. De methodiek maakt gebruik van toegepaste software. 'The output of SenseMaker® is statistical data backed up by explanatory narrative'.
Sensemaking - deze methode draagt met name bij aan het reflecteren en leren gedurende de project cyclus.
Informatie over Sensemaker:
LCE middag over Sensemaker
dinsdag 10 januari 2017 in de Kargadoor, Utrecht
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leergroep Evaluaties (LCE) komt regelmatig bij elkaar in Utrecht. Centraal staat kennis en ervaring delen, en onderling leren van elkaars inzichten. De LCE heeft een vaste deelnemersgroep, nieuwe deelnemers zijn welkom. Informatie wordt gedeeld via een ning.
Contact en planning: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - zie ook Leergroep Evaluaties